Snacksens högsäsong har börjat och en spaning

Nu är våren verkligen här och det dröjer inte länge förrän vi står mitt i sommaren. Som vi alla vet är sommaren snacksens högsäsong. I vanliga fall kommer det fotbollsnacks ("limited edition") och man går på festivaler med oändliga snacksmöjligheter. Nu är inte allt som vanligt med något vi ändå kan göra är att ha picknicks. Där kan vi snacksa som bara den och så länge man håller lite avstånd och använder handsprit så ska det nog gå bra. Varför inte göra egna snacks nu när många har tid över? Min hemmagjorda favorit är Barbecue-mandlar. Du rostar ekologiska mandlar i en torr stekpanna. När dem här fått färg så lägger du till en blandning av salt, rökt paprikapulver, lökpulver, cayennepeppar, vitlökspulver och häller även på lite rapsolja. Det blir garanterat godare än köpevarianten så pröva och skriv här nedan vad du tyckte!

 

 

 

 

Jag har även en liten spaning på nästa vegansnackstrend som jag tror på: Long Chips potato snacks! Det är alltså avlånga potatisbaserade snacks med olika kryddning, som tomat eller chili och som är veganska och går att hitta hos diverse grosshandlare. Underbart faktiskt!

Till top